Menu Triangle
078 611 1048
Header_Netwerk
Onze loopbaanbureaus

BaanPlus

Baanplus inspireert, motiveert en activeert in het arbeidsproces.

Ons speerpunt is duurzame inzetbaarheid, vertelt Pier Galama, arbeidsdeskundige bij Baanplus.

In onze maatschappij heeft iedereen het recht en de plicht om naar vermogen te werken. Als mensen te maken krijgen met ziekte, ongeval of arbeidshandicap is vaak extra aandacht nodig om de balans tussen belastbaarheid en arbeidsbelasting te hervinden.

Wat kan iemand aan, hoe groot is zijn verwerkingsvermogen, wat zijn de belemmeringen en beperkingen? Maar ook: hoe zwaar is het werk? Kunnen taken en functies aangepast worden als iemand arbeidsvermogen (tijdelijk) minder is? En wat zijn de consequenties voor contract of uitkering?

Arbeidsdeskundigen vervullen een sleutelrol bij het vinden van antwoorden op deze vragen.

Naast zijn werkzaamheden als arbeidsdeskundige voert Pier ook werkzaamheden uit als vertrouwenspersoon integriteit en ongewenste omgangsvormen. Hiervoor heeft hij verschillende functies beoefend als Z-verpleegkundige, woonbegeleider, trajectbegeleider en coach bij Alliade Zorggroep en diens rechtsvoorgangers.

In 2002 is hij geswitcht naar de functie van trajectbegeleider/ jobcoach bij BaanPlus. Gestart met het begeleiden van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt veelal in opdracht van UWV. In 2008/2009 heeft hij de opleiding tot arbeidsdeskundige gedaan. De afgelopen jaren heeft hij de kans gekregen om mensen te begeleiden in het verkrijgen en het behouden van passend werk.

Dit doet hij natuurlijk niet alleen, maar met een team van arbeidsdeskundigen en trajectbegeleiders. Samen zorgen ze dat de juiste man of vrouw op de juiste plek terechtkomt.

Baanplus is de partner voor CEREO in Friesland en Groningen.

Bekijk ook onze andere partners