Menu Triangle
078 611 1048
DSC06157-min
Assessments & Onderzoek

Re-integratieassessment

Re-integratieassessment

Het re-integratieassessment is een onderzoeksinstrument dat zich richt op de psychische belastbaarheid, de draagkracht en de mogelijkheden van een medewerker bij (dreigende) uitval of re-integratie. Middels een re-integratieassessment onderzoeken wij wat de oorzaak is van de uitval of stagnatie in het functioneren. Naar aanleiding hiervan geven wij een gericht advies. Op basis van dat advies kan er een preventie- of re-integratieplan worden gemaakt.

Een re-integratieassessment is zeer geschikt wanneer er ondanks het uitvoeren van een Arbeidsdeskundig onderzoek nog altijd twijfel is over de re-integratiemogelijkheden van een medewerker.

De 5 onderdelen van het re-integratieassessment

Elk assessment is opgedeeld in vijf onderdelen. Die onderdelen zijn bij elk re-integratieassessment hetzelfde. Inhoudelijk vormen zij echter maatwerk. Zij zijn namelijk nauwlettend afgestemd op de kandidaat en wat we omtrent hem of haar wensen te ontdekken. Hieronder staat per onderdeel uitgelegd hoe het re-integratieassessment is opgebouwd.

1. Een interview

De assessor stelt diverse interview vragen met als doel meer kennis te verkrijgen over de karaktereigenschappen van de kandidaat. Hierdoor kan er een helder beeld worden gevormd van diens persoonlijkheid.

2. Diverse intelligentietests

De kandidaat krijgt diverse tests waarmee het intellect wordt gemeten. Dit gaat om tests op basis van woorden, beelden en getallen. Om welke tests dit precies gaat, wordt vooraf niet bekend gemaakt.

3. Schriftelijke opdracht op basis van een casus

De kandidaat krijgt een casus voorgelegd met een schriftelijke opdracht. Dit gaat bijvoorbeeld om een casus op het gebied van management, planning of de verwerking van e-mails.

4. Minimaal twee gesprekssimulaties, games of rollenspellen

In samenwerking met een acteur of actrice worden de praktische vaardigheden van de medewerker getest door middel van een gesprekssimulatie, een game of een rollenspel. De aanpak hiervan verschilt per kandidaat en is daardoor altijd op maatwerk gebaseerd.

5. Diverse persoonlijkheidsvragenlijsten en interessetests

Om de kandidaat te leren kennen en te doorgronden, wordt hem of haar gevraagd een oordeel te geven over bepaalde stellingen. Het volstaat voor de kandidaat om per stelling te antwoorden met ‘eens’ of ‘oneens’.

Gratis whitepaper over onderzoeken bij Re-integratie

Het re-integratie-assessment is slechts één onderzoek dat wordt ingezet bij re-integratie. Wij hebben een whitepaper geschreven waarin we u alles uitleggen over de werking, het nut en de toepassing van de belangrijkste onderzoeken die worden ingezet bij re-integratie. Inclusief overzichtelijke tijdlijn.

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang de whitepaper in uw mailbox.