Menu Triangle
078 611 1048
DSC06085-min (1)
Werkgever

Outplacement

Een teken van goed werkgeverschap

Outplacement

De arbeidsmarkt is continu in beweging. Hierdoor kan het voorkomen dat bedrijven afscheid moet nemen van werknemers. Een vervelende en pijnlijke situatie. Iedereen had het graag anders gezien. Niet alleen de werknemer maar ook jij als HR professional, Directeur of ondernemer. Natuurlijk wil je de werknemers waarvan afscheid genomen wordt met een gerust hart achterlaten. Dat kan door samen te werken met een goed outplacementbureau.

Goed werkgeverschap.

Zorgen voor je werknemers hoort bij goed werkgeverschap. Ook bij onfortuinlijke gebeurtenissen. Outplacement is niet wettelijk verplicht, maar wel van grote toegevoegde waarde. Vaak worden de emotionele aspecten van een ontslag onderschat.

Het proces gaat samen met veel emoties. Een goede begeleiding naar een nieuwe baan en ondersteuning bij het verwerken van dit ontslag kan dan echt het verschil maken. U biedt met een goed outplacement traject uw werknemer perspectief op nieuw werk. Het wordt een meer prettige manier van afscheid nemen voor beide kanten.

TIP: lees ons e-book De 5 Stappen van goed Werkgeverschap bij Ontslag.

e-book

E-book 5 stappen van goed werkgeverschap voorblad

Eén zorg minder.

Veel organisatie hebben al zorgen genoeg om overeind te blijven. Dan is het toch fijn als je sommige zorgen uit handen kan geven. Als outplacementbureau zetten wij ons in om werknemers zo snel mogelijk aan een baan te helpen. Een baan die past bij hun talenten en ontwikkelmogelijkheden.

Het is belangrijk dat uw werknemers tijdens een outplacement traject deskundige begeleiding krijgen. Begeleiding van coaches met jarenlange ervaring in een diversiteit aan loopbaantrajecten en een grote hoeveelheid kennis over de regionale arbeidsmarkt waar jouw werknemers wonen. Met deze kennis en kunde zorgen wij, samen met je werknemer, dat hij of zij snel een baan vindt.

Wij kiezen voor een persoonlijke benadering, die wij vormgeven met een maatwerk outplacement traject. Wij werken vanuit de talenten en ontwikkelmogelijkheden van jouw werknemers. Wij zorgen dat deze werknemers in kansen en mogelijkheden gaan denken. Zodat zij met een duidelijke stip aan de horizon de arbeidsmarkt weer kunnen betreden.

Wat krijgen de werknemers in een outplacementtraject?

De outplacementtrajecten worden modulair opgebouwd. Wij kijken samen met de werknemer welke modules nodig zijn. Naast individuele coaching geven wij tijdens outplacement trajecten workshops en (sollicitatie) trainingen. Ook zetten wij de benodigde looptesten in. Vorm en inhoud van het outplacement traject zijn altijd afgestemd op het eindresultaat: een nieuwe baan! Het denken in kansen is het uitgangspunt bij onze outplacement trajecten. Ons doel is dat uw werknemer snel vol zelfvertrouwen en energie de arbeidsmarkt op gaat.

In het kort ziet een outplacement traject er als volgt uit:

 • Kennismakings-/intakegesprek;
 • Er wordt een maatwerk trajectplan opgesteld;
 • Plan van aanpak wordt gemaakt inclusief alle stappen die noodzakelijk zijn;
 • Individuele begeleiding door een vaste coach.

De beste kans op een nieuwe baan.

Verwacht je op korte termijn afscheid te moeten nemen van werknemers, zorg dat ze gebruik kunnen maken van een goed outplacementtraject. Wij gaan graag met je in gesprek. Wij kunnen je vaste partner worden voor outplacementtrajecten en andere loopbaantrajecten. Ook als je werknemers hebt, verspreid door Nederland. CEREO biedt namelijk landelijke dekking. Zo ben je verzekerd van een eenduidige en kwalitatieve werkwijze. En bovendien weet je dat je werknemers bij een goede organisatie terecht komen.

Heeft u interesse? Vraag een offerte aan via de blauwe offerte button of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: 078 611 1048.

Vind een locatie bij jou in de buurt.

Als ondernemers zit netwerken in ons DNA. Wij hebben de regionale/lokale krachten van loopbaanbureaus gebundeld in een krachtige landelijke samenwerking. Hierdoor zijn wij in staat werknemers door heel Nederland te helpen. Vind hier een overzicht van onze vestigingen.

Veelgestelde vragen

 • In welke situatie krijg je te maken met outplacement?
  • In de volgende situaties kunt u te maken krijgen met outplacement;

   • Uw werknemer functioneert niet meer goed;
   • U werknemer is niet meer tevreden over haar functie;
   • Uw werknemer past niet meer in de veranderde organisatie;
   • U heeft door een veranderende economie te maken met een personeelsoverschot;
   • U gaat reorganiseren waardoor er bepaalde functies wegvallen;
   • Uw werknemer maakt gebruik van de transitievergoeding bij ontslag voor outplacement;
   • Uw werknemer komt zelf met een voorstel om outplacement in te zetten;
   • Vanuit een sociaal plan wordt outplacement ingezet;
   • Uw organisatie gaat verhuizen;
   • Uw organisatie gaat fuseren.