Menu Triangle
078 611 1048
DSC06018-min
Trainingen

Omgaan met agressie en ongewenst gedrag.

Agressie en ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag kan zorgen voor problematische situaties binnen een organisatie. Met onze training leren wij werknemers ongewenst vroegtijdig te herkennen en te de-escaleren.

Wat houdt de workshop "Omgaan met agressie en ongewenst gedrag" in?

De deelnemers worden individueel of in een kleine groep van maximaal 4 deelnemers gecoacht/getraind om beter te leren omgaan met ongewenst en grensoverschrijdend gedrag. Wij leren deelnemers om heel precies te herkennen welk gedrag in een bepaalde situatie speelt en wat de meest effectieve manier is om dit gedrag te de-escaleren. Zodat de verhoudingen hersteld kunnen worden, of - in het uiterste geval - geweld kan worden voorkomen.

Na een intake en inventarisatie van de huidige en gewenste situatie worden de aandachtpunten vastgelegd en gezamelijk een plan van aanpak bepaald. De eerste sessie bestaat uit een intake en direct een eerste kennismaking met de inhoudelijke kant van ongewenst gedrag. Gedrag kunnen herkennen, kunnen labelen en er effectief gedrag tegenover kunnen stellen dat de de-escalatie van de situatie tot gevolg heeft, is het doel. Bij de groeptraining staat ook het leren van de andere deelnemers in de groep centraal.