Menu Triangle
078 611 1048
DSC06157-min
Werknemer

Assessments

Voor sterke werknemers

Inleiding

CEREO is hét landelijke centrum voor loopbaanontwikkeling. Wij helpen grip te krijgen op de ontwikkeling van mensen in organisaties. Ons Assessment Centrum maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Wij ondersteunen organisaties gedurende de gehele loopbaan van hun werknemers. Dat doen we bij het aannemen van werknemers, het behouden en ontwikkelen van werknemers en bij het vinden van een nieuwe passend baan voor werknemers.

Ons doel is om zowel organisaties als werknemers te versterken. We proberen daarbij altijd een win-winsituatie te creëren. Wij vinden het belangrijk dat jij als werknemer kunt bouwen aan een succesvolle carrière in een aangename en veilige arbeidsomgeving. Tegelijkertijd helpen wij werkgevers om jou die voorwaarden te bieden. Ons doel: zorgen dat zowel jij als je werkgever met een glimlach de volgende stap maakt

Wat kan jij voor een organisatie betekenen? Ons assessment biedt antwoord

Het inzetten van ons Assessment Center biedt organisaties de kans om de talenten, ontwikkelmogelijkheden en capaciteiten van (toekomstige) werknemers in kaart te brengen. Dit biedt jou als werknemer de nodige voordelen. Jij wilt immers dat jouw werkgever jou een functie en bedrijfscultuur kan bieden die aansluit bij jouw capaciteiten, ontwikkelmogelijkheden en persoonlijkheid.

Met het assessment van Cereo krijg je antwoord op enkele belangrijke vragen:

  • Ben ik geschikt voor deze functie?
  • Pas ik in de bedrijfscultuur van deze organisatie?
  • Liggen mijn normen en waarden in lijn met die van het bedrijf?
  • Zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden voor mij?
  • Is er binnen de organisatie een functiewisseling mogelijk?
  • Welke opleidingen en cursussen passen bij mij?
  • Hoe kan ik mijn belastbaarheid en duurzame inzetbaarheid vergroten?

Ons assessment biedt jou meer inzicht en zekerheid

Ons assessment geeft zowel jou als de organisatie grip op jouw professionele ontwikkeling en carrièrepad. Het assessment test namelijk jouw potentiële arbeidsvermogen. De informatie die uit dit assessment wordt verkregen, biedt belangrijke inzichten in jouw potentieel als professional.

Deze inzichten bieden een belangrijk vertrekpunt voor jou en de organisatie. Voor de organisatie is het immers een goede grondslag voor het nemen van beslissingen over jouw aanname, promotie, ontwikkeling en re-integratie. En voor jou is het een belangrijk reflectiemoment. Je krijgt namelijk meer zicht op je persoonlijkheid en kwaliteiten, de functies die daarop aansluiten, jouw sterke en minder sterke eigenschappen en de ontwikkelmogelijkheden waarmee jij het beste uit jezelf en je carrière haalt.

Ons assessment leidt tot een waardevolle uitkomst

De uitkomsten van een assessment kunnen grote invloed uitoefenen op het verloop van jouw carrière en daardoor ook op jouw welzijn en geluk. Dat maakt het essentieel dat een Assessment Center aan hoge kwaliteitsstandaarden voldoet. Betrouwbaarheid en validiteit zijn daarbij cruciaal.

Met de inzet van een psycholoog waarborgen wij dat we de juiste conclusies trekken. Ons Assessment Center maakt bij de afname van assessments bovendien gebruik van alle mogelijke middelen om tot een waardevolle uitkomst te komen, waaronder games, simulaties, rollenspellen, intelligentietests, interessetests, persoonlijkheidstests en een onderzoek naar jouw drijfveren. Dit uitgebreide assessment leidt uiteindelijk tot een betrouwbaar resultaat dat inzicht geeft in jouw ontwikkeling en jouw vermogens - en de waarde daarvan voor jouw (toekomstige) werkgever.

Ons assessment is ingericht op cruciale loopbaanmomenten

Om zeker te weten dat onze assessments passen bij de plek waar jij nu staat in je loopbaan, is ons Assessment Center ingericht op vier loopbaanmomenten:

1. Solliciteren

Een selectie-assessment en executive assessment om te ontdekken welke organisatie bij jou past.

2. Doorgroeien binnen de organisatie

Een ontwikkelassessment dat een diepgaand inzicht biedt in passende doorgroeimogelijkheden.

3. Heroriënteren beroep/functie

Een loopbaanoriëntatie-assessment dat jou in staat stelt te oriënteren of heroriënteren op jouw beroepsmogelijkheden.

4. (Dreigende) uitval of verzuim

Een re-integratieassessment waarmee inzicht wordt verkregen in jouw duurzame inzetbaar.

Elk assessment bestaat uit 5 onderdelen

Elk assessment dat wij afnemen bestaat uit vijf onderdelen. Toch is een assessment altijd gericht op maatwerk. Hoe er aan deze vijf onderdelen vorm wordt gegeven en hoe intensief elk onderdeel wordt ingezet, hangt namelijk af van de situatie en hulpvraag van de betreffende organisatie.

1. Een interview

De assessor wil middels een interview een goed beeld krijgen van jouw persoonlijkheid.

2. Diverse intelligentietests

Je wordt getoetst op je intellectuele capaciteiten. Hierbij wordt gekeken hoe jij informatie verwerkt op basis van woorden, beelden en getallen.

3. Schriftelijke opdracht op basis van een case

Om jouw vaardigheden te testen, maken we gebruik van cases. Je krijgt bijvoorbeeld een managementopdracht, een planningsopdracht, een schrijfopdracht of een opdracht waarbij je een postbak of mailbox afwerkt.

4. Minimaal twee gesprekssimulaties/games/rollenspellen

In samenwerking met een acteur of actrice worden je praktische vaardigheden getest middels spel en simulatie.

5. Verschillende persoonlijkheidsvragenlijsten en interessetests

Tijdens vragenlijsten en interessetests krijg jij verschillende stellingen voorgehouden en moet je aangeven of je het hiermee eens of oneens bent.

Een assessment start met een goede voorbereiding

Voor een assessment geldt dat voorbereiding het halve werk is. Om je voor te bereiden op een assessment is het daarom belangrijk dat jij je goed inleest in de organisatie. Dit helpt jou te ontdekken welke competenties je nodig hebt en of jij over deze competenties beschikt. Het is verstandig deze voorbereiding niet in je eentje uit te voeren, maar met mensen die je vertrouwt. Vraag collega’s, vrienden of familieleden bijvoorbeeld hoe zij tegen jou aankijken en of zij zich kunnen vinden in de competenties die jij jezelf toedicht.

Wanneer je eenmaal op het assessment verschijnt, zorg dan dat je goed in je hoofd hebt welke van jouw competenties aansluiting vinden bij de betreffende organisatie en functie. Deze competenties zijn immers het belangrijkst om tijdens het assessment te benadrukken. Zorg dat je niet alleen mentaal goed bent voorbereid, maar dat je ook een verzorgde, uitgeruste en energieke indruk maakt. Daarmee laat je zien dat je gedreven bent om de uitdaging aan te gaan.

Tip: onze partner voor Dijk & Van Emmerik heeft enkele interessante assessment-tips voor je op een rij gezet.