Menu Triangle
078 611 1048
Online Masterclass autisme en werk
Trainingen

Online Masterclass Autisme en Werk

Vergroot je kennis over autisme en de impact van autisme op arbeid.

Speciaal voor arbeidsdeskundigen en bedrijfsartsen heeft onze partner Werkmansmobiliteit de geaccrediteerde Online Masterclass Autisme en Werk ontwikkelt. Ook interessant voor HR en leidinggevenden.

Online Masterclass Autisme en Werk

Autisme en werk in beeld

Waarom een Online Masterclass Autisme en Werk?

Werknemers met autisme hebben sterken eigenschappen, zoals oog voor detail, goed geheugen, logisch denken, puzzelaars, goed in feiten en regels. En zo hebben ze nog meer karakterisitieke kwaliteiten. Hierdoor lijken werknemers met autisme alleskunners en daar zit direct de valkuil voor arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen, HR medewerkers en leidinggevenden.

Ieder mens is uniek en dit geldt ook voor werknemers met autisme. Ook zij hebben als ieder ander sterke eigenschappen en minder sterke eigenschappen. Waar mensen zonder autisme zich kunnen ontwikkelen in de minder sterke eigenschappen, is daar in mindere mate sprake van bij mensen met autisme.

Het is belangrijk dat op de werkvloer begrip is voor collega's met autisme. Openheid speelt hierin een sleutelrol.

Onze partner Werkmansmobiliteit is gespecialiseerd in het onderwerp autisme en werk. Bij maar liefst 50% van hun loopbaantrajecten helpen zij werknemers met autisme.

Hun missie is hun kennis over autisme en werk te delen met die mensen die een belangrijke rol spelen in het werkgeluk van mensen met autisme. Zodat zij optimaal kunnen functioneren in de organisatie waar ze werkzaam zijn.

Daarom hebben ze samen met Het Blikveld, specialist in arbeidspsychologisch advies, de Masterclass Autisme en Werk ontwikkeld.

Deze masterclass is speciaal ontwikkeld voor arbeidsdeskundigen en bedrijfsartsen, maar is ook van grote toegevoegde waarde voor HR medewerkers, leidinggevende/managers en collega’s.

Deze Masterclass geven ze nu online.

Inhoud online Masterclass Autisme en Werk

Tijdens de Masterclass Autisme en Werk staat autisme op de werkvloer centraal.

De arbeidspsycholoog van Het Blikveld en de re-integratiedeskundige van Werkmansmobiliteit brengen hun expertise over de volgende onderwerpen:

  • Hoe herken je autisme?
  • Wat zijn de kernsymptomen van autisme?
  • Wat zijn beperkingen en waar liggen juist talenten van werknemers met autisme?
  • Wat zijn de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van autisme en werk?
  • Wat zijn passende behandelmogelijkheden?
  • Wat betekent autisme voor de inzet in werk?
  • Welke praktische begeleiding op de werkvloer is wenselijk voor werknemers met autisme?

Een ervaringsdeskundige vertelt tijdens de masterclass over zijn ervaringen op het gebied van een Autisme Spectrum Stoornis en werk. Hij geeft uit eigen ervaring praktische handvatten voor de begeleiding van mensen met (vermoedens van) een Autisme Spectrum Stoornis.

Kennisoverdracht, interactieve discussies en oefeningen wisselen elkaar af. Ook is er ruimte voor de inbreng van casuïstiek en kennisdeling met vakgenoten.

Incompany Masterclass Autisme en werk

Werkmans Mobiliteiten en Het Blikveld geven de online Masterclass incompany.
Wil je de kennis over autisme en werk op breed vlak in de organisatie vergroten? Vraag dan hier direct een offerte aan voor de incompany masterclass.

Vragen?

Heb je nog vragen? Stel deze aan onze partner Werkmans Mobiliteit via info@werkmansmobiliteit.nl.

Wie verzorgt deze training?

Bekijk onze partners