Menu Triangle
078 611 1048
DSC04122-min
Assessments & Onderzoek

Ontwikkelassessment

Ontwikkelassessment

Een ontwikkelassessment wordt ingezet om het potentieel vast te stellen van een werknemer die zich binnen de organisatie wenst te ontwikkelen. Het doel van het assessment is om de talenten, persoonlijkheidskenmerken, interesses en de ontwikkelmogelijkheden van de kandidaat zo nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen.

Uit het ontwikkelassessment komt uiteindelijk een rapportage voort met daarin een beoordeling van de relevante competenties, het leervermogen en de motivatie van de kandidaat. Aan de hand daarvan geven wij u als werkgever advies over de meeste kansrijke en effectieve manier van ontwikkelen voor de medewerker in kwestie.

Elk assessment bevat vijf vaste onderdelen die per kandidaat worden gepersonaliseerd. Het gaat om onderstaande vijf onderdelen. Deze vormen samen het volledige ontwikkelassessment.

1. Een interview

De persoon die het assessment afneemt wil middels een interview ontdekken wat de belangrijkste persoonlijkheidskenmerken zijn van de kandidaat. Door de karaktereigenschappen voldoende inzichtelijk te maken, ontstaat er een compleet beeld van wie de kandidaat is.

2. Diverse intelligentietests

De kandidaat wordt intensief getoetst op diens intellectuele capaciteiten. Dit wordt gedaan door middel van diverse tests waarin de verwerking van woorden, beelden en getallen een grote rol spelen.

3. Schriftelijke opdracht op basis van een casus

De kandidaat krijgt een uitdagende casus voorgelegd met betrekking tot management, planning, schrijfvaardigheid of het verwerken van het postvak of de inbox.

4. Minimaal twee gesprekssimulaties, games of rollenspellen

In samenwerking met een acteur of actrice worden de praktische vaardigheden van de medewerker onder de loep genomen. Dat gebeurt middels simulatie en spel. Er kan bijvoorbeeld een rollenspel plaatsvinden. Denk hierbij aan een gesprek met een acteur waarin een bepaalde situatie op de werkvloer wordt gesimuleerd.

5. Verschillende persoonlijkheidsvragenlijsten en interessetests

Om de kandidaat optimaal te leren kennen, bevat het ontwikkelassessment tevens enkele tests en vragenlijsten waarin de kandidaat moet aangeven het eens of oneens te zijn met bepaalde meningen en stellingen.