Menu Triangle
078 611 1048
DSC06075-min
Assessments & Onderzoek

Loopbaanoriëntatie assessment

Met een loopbaanoriëntatie-assessment ontdekt de kandidaat welke loopbaan bij hem of haar past. Lees hier alles over dit assessment

Wanneer kies je voor een loopbaanoriëntatie assessment?

Het loopbaanoriëntatie-assessment is bedoeld voor mensen met een specifieke loopbaanvraag. Denk daarbij aan mensen die twijfelen of zij op de juiste plek zitten in hun huidige functie. Of mensen die geen energie meer uit hun carrière halen, maar niet goed kunnen ontdekken waar dit vandaan komt of wat ze moeten doen om daar verandering in te brengen.

Met een loopbaanoriëntatie-assessment bieden wij de kandidaat de kans om te ontdekken welke loopbaan bij hem of haar past. Dat doen we door te onderzoeken wat zijn of haar drijfveren, kwaliteiten, ambities, capaciteiten en persoonlijkheidskenmerken zijn - en door die te koppelen aan specifieke beroepen of vak gerelateerde studies.

zijn of haar mening te geven over bepaalde stellingen.

Inhoud loopbaanoriëntatie assessment

Elk assessment is opgebouwd uit vijf vaste onderdelen. Echter worden deze onderdelen door maatwerk vormgegeven. Ze zijn immers afgestemd op de wensen, behoeftes, hulpvraag en situatie van de kandidaat in kwestie. Hieronder is een kort overzicht te vinden van de vijf onderdelen van het loopbaanoriëntatie-assessment.

1. Een interview

De afnemer van het assessment stelt gerichte interview vragen om meer te weten te komen over de karaktereigenschappen van de kandidaat. Hierdoor ontstaat een goed beeld van diens persoonlijkheid.

2. Diverse intelligentietests

De kandidaat wordt getoetst op zijn of haar intellectuele kunde. Deze toetsing wordt gedaan aan de hand van diverse tests die gerelateerd zijn aan woorden, beelden en getallen.

3. Schriftelijke opdracht op basis van een casus

In het derde onderdeel van het assessment, volgt er een schrijfopdracht die gebaseerd is op een casus. Dit gaat bijvoorbeeld om een casus op het gebied van planning, management of het verwerken van de mailbox.

4. Minimaal twee gesprekssimulaties, games of rollenspellen

In samenwerking met een acteur of actrice worden de praktische vaardigheden van de medewerker getest middels een rollenspel, simulatie of andere spelvorm. Welke vorm er wordt gebruikt, hangt af van de kandidaat en van het verloop van het specifieke loopbaanoriëntatie-assessment.

5. Diverse persoonlijkheidsvragenlijsten en interessetests

Om de kandidaat optimaal te leren kennen, bevat het loopbaanoriëntatieassessment tevens enkele tests en vragenlijsten waarin de kandidaat moet aangeven het eens of oneens te zijn met bepaalde meningen en stellingen.