Menu Triangle
078 611 1048
DSC06085-min
Coaching

Loopbaancoaching

Wij bewegen werknemers naar de juiste richting.

Loopbaanoriëntatie (-coaching) is een zinvol instrument dat u kunt inzetten bij het verhogen van de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Wat houdt loopbaanoriëntatie in?

Loopbaanoriëntatie is een korte en praktische vorm van coaching waarbij de wensen en mogelijkheden van de werknemer in relatie tot de huidige werksituatie worden onderzocht. Tevens worden diverse interne en externe kansen op de arbeidsmarkt verkend, zoals bij jobhunting.

Bewustwording staat centraal bij loopbaanoriëntatie.

Mensen móeten langer doorwerken, maar kúnnen zij dit ook? Binnen de organisatie zijn werkgever en werknemers hier samen verantwoordelijk voor. Inmiddels is alom bekend dat, om dit te kunnen bewerkstelligen, een cultuuromslag noodzakelijk is. Bewustwording is een term die hierbij past: het gaat er om dat mensen zich realiseren dat het van belang is dat zij zich blijven ontwikkelen tijdens hun loopbaan.

Welke vragen zijn belangrijk bij loopbaanoriëntatie?

Vragen die bij loopbaanoriëntatie passen, zijn:

  • Beschik ik nog over de juiste competenties?
  • Zit ik nog op de goede plek?
  • Is er sprake van een goede match met werk en privésituatie?
  • Hoe gaat het met mijn (fysieke en mentale) belastbaarheid?
  • Ben ik nog gemotiveerd?
  • In hoeverre heeft deze functie mij ook op de lange termijn nog voldoende uitdaging en bevrediging te bieden?

Speelt loopbaanoriëntatie een rol bij het vergroten van werkplezier?

Loopbaanoriëntatie richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van werknemers en kan dus zeker bijdragen aan het vergroten van de bevlogenheid van werknemers en daarmee dus ook het werkplezier. Mits de uitkomsten van het traject effectief worden toegepast. Daarmee wordt dan ook de algehele duurzame inzetbaarheid binnen een organisatie vergroot.