Menu Triangle
078 611 1048
DSC06056-min
Werknemer

Outplacement

Samen kijken wij naar mooie en nieuwe kansen op de arbeidsmarkt.

Je bevind je op de werknemerspagina.

De arbeidsmarkt is continu in beweging. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen. Toch vinden wij het belangrijk in kansen en mogelijkheden te blijven denken. Bij een outplacement traject kijken wij naar jouw talenten en ontwikkelmogelijkheden. Samen gaan we op onderzoek uit waar jij deze competenties kan inzetten. Wij zetten met jou de stip aan de horizon: Een baan waar jij energie van krijgt.

Krijg de aandacht die je verdient.

Om jou snel aan een baan te helpen, is het belangrijk dat je bij een outplacement traject deskundige begeleiding krijgt. Al onze coaches hebben jarenlange ervaring in een diversiteit aan loopbaantrajecten en een grote hoeveel kennis over de regionale arbeidsmarkt waar jij woont. Met deze kennis en kunde zorgen wij, samen met jou, dat jij die baan vindt waar jij weer energie van krijgt. Deze persoonlijke benadering geven wij vorm met een maatwerk outplacement traject, waarbij gelet wordt op jouw talenten en ontwikkelmogelijkheden.

Je vaststellingsovereenkomst maakt ruimte voor outplacement.

Heb jij een vaststellingovereenkomst (VSO) gekregen van je werkgever? In deze vaststellingsovereenkomst wordt vaak een budget voor een outplacement traject opgenomen. Of jij daar recht op hebt, verschilt per overeenkomst. Je hebt wel recht op transitievergoeding. Deze transitievergoeding mag je inzetten voor een outplacement traject. Je kiest zelf het outplacementbureau dat jou gaat helpen snel een nieuwe, leuke, passende baan te vinden. Je kunt bij ons terecht voor outplacementtrajecten met een budget vanaf € 2000,-. CEREO heeft outplacementbureaus door heel Nederland. Er zit er vast wel 1 bij jou in de buurt.

Wat kan je verwachten van een outplacementtraject?

De outplacementtrajecten worden modulair opgebouwd. Wij kijken samen met jou welke modules nodig zijn. Naast individuele coaching geven wij tijdens outplacement trajecten workshops en (sollicitatie) trainingen. Daarnaast zetten wij de benodigde loopbaantesten. Vorm en inhoud van het outplacement traject zijn altijd afgestemd op het eindresultaat: een nieuwe baan! Het denken in kansen is het uitgangspunt bij onze outplacement trajecten. Ons doel is dat jij vol zelfvertrouwen en energie de arbeidsmarkt op gaat.

In het kort ziet een outplacement traject er als volgt uit:

 • Kennismakings-/intakegesprek;
 • Er wordt een maatwerk trajectplan opgesteld;
 • Plan van aanpak wordt gemaakt inclusief alle stappen die noodzakelijk zijn;
 • Individuele begeleiding door een vaste coach.

Grijp jij deze kans op een nieuwe baan?

Wil jij dat wij je helpen in die zoektocht naar een nieuwe baan, waarbij jij jouw talenten kan inzetten? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen vrijblijvend contact met je op om jouw wensen te bespreken en vertellen wat onze coaches hierin voor je kunnen betekenen.

Direct contact is ook natuurlijk ook mogelijk via telefoonnummer 078 611 1048.

Vind een locatie bij jou in de buurt.

Als ondernemers zit netwerken in ons DNA. Wij hebben de regionale/lokale krachten van loopbaanbureaus gebundeld in een krachtige landelijke samenwerking. Hierdoor zijn wij in staat werknemers door heel Nederland te helpen. Vind hier een overzicht van onze vestigingen.

Gratis E-book vragen en antwoorden over outplacement.

We hebben de meest voorkomende vragen en stellingen rondom outplacement samengevat in een gratis e-book.

E-book vragen en antwoorden over outplacement

Voorblad E-book werknemer outplacement V22

Veelgestelde vragen

 • Welke situaties zijn aanleiding voor een outplacementtraject?
  • De volgende situaties zijn aanleiding voor ontslag en daarmee ook een outplacementtraject:

   • Reorganisatie (je wordt bijvoorbeeld boventallig verklaard);
   • Een fusie zorgt ervoor dat organisatie moet inkrimpen;
   • Je hebt geen doorgroeimogelijkheden meer;
   • Je past niet meer bij de veranderende organisatie;
   • Door marktontwikkeling (bijvoorbeeld technologie) wordt je werk overbodig;
   • Vanwege een arbeidsconflict dat je heb met je werkgever;
   • Zowel jij als je werkgever besluiten de werkrelatie te beëindigen.

   Lees meer over deze situaties die aanleiding zijn voor ontslag.

 • Is een outplacementtraject ook geschikt als je ouder dan 50 jaar bent?
  • Outplacementtrajecten zijn er voor werknemers van alle leeftijden. Zeker voor de oudere doelgroep is het extra lastig om een nieuwe baan te vinden en raden we een outplacementtraject zeker aan. Wij kunnen helpen weer een plek op de arbeidsmarkt te veroveren.

 • Hoe lang duurt een outplacementtraject?
  • De duur van een traject is sterkt afhankelijk van de situatie waarin je zit en welke wensen en behoeften er zijn. Is alleen sollicitatiebegeleiding voldoende, dan kan er voor een kort traject worden gekozen. Heb je meer intensieve begeleiding en coaching nodig dan adviseren wij een langer traject van 6 maanden. Factoren die invloed hebben op de lengte van een outplacementtraject zijn o.a.: rouwverwerking om het verlies van de baan, symptomen van overspannenheid/burn-out, benodigde om- of bijscholing, leeftijd of moeilijkheid van de branche. Natuurlijk speelt ook het beschikbare budget mee.

 • Kan ik als werknemer zelf een outplacementbureau kiezen?
  • Afhankelijk van je situatie, kan je zelf een outplacementbureau kiezen. Lees meer