Menu Triangle
078 611 1048
Training CEREO

Verzuimtraining volgen? Bekijk het overzicht

Het gemiddeld ziekteverzuim in Nederland ligt op ongeveer 5%. Medewerkers verzuimen per ziekmelding gemiddeld 8 dagen. Per dag kost dit jou als werkgever zo’n 250 tot 400 euro. Dat komt neer op minimaal 2000 euro aan verzuimkosten per verzuimende medewerker.

Dit is voor je bedrijf een enorme kostenpost. Gelukkig zijn er manieren om het ziekteverzuim binnen je organisatie tot wel een kwart terug te dringen. Hoe dat werkt en welke rol je als leidinggevende hebt bij verzuim en inzetbaarheid, lees je op deze pagina.

Wat is een verzuimtraining?

Een verzuimtraining is bedoeld om het verzuimpercentage binnen je organisatie terug te dringen. Dit is een investering voor de lange termijn. Dankzij een verzuimtraining krijg je inzicht in de reden dat personeelsleden verzuimen en in de manieren waarop je dit verzuim kunt reduceren. Je krijgt dus inzicht in de data rondom verzuim, maar ook in de aanpak en oplossing daarvan.

Dankzij een verzuimtraining kun je je verzuimbeleid stap voor stap professionaliseren. Dit is in het belang van jou als werkgever, maar ook in het belang van je werknemers. Een goed verzuimbeleid draagt namelijk bij aan de kwaliteit van arbeid voor je werknemers. Het verstevigt hun positie, leidt tot meer werkplezier en zelfvertrouwen en vergroot de motivatie.

Hoe ziet de verzuimtraining van CEREO eruit?

Bij CEREO kun je de verzuimtraining “Sturen op verzuim en inzetbaarheid of verzuimreductie” volgen. CEREO is een landelijk centrum voor loopbaanontwikkeling dat door heel Nederland dekking biedt. Tijdens de training van CEREO ontdek je hoe je verzuim voorkomt en reduceert en hoe je de inzetbaarheid van je medewerkers op de lange termijn versterkt.

Duur en inhoud

De verzuimtraining van CEREO duurt één dag. Tijdens deze dag leer je hoe je grip krijgt op het ziekteverzuim binnen je bedrijf. Je leert wat er voor nodig is om de inzetbaarheid van werknemers te vergroten en hoe je actief kunt sturen op ziektepreventie en verzuimreductie. Het doel van deze training is om het ziekteverzuim binnen je team duurzaam te verlagen en de inzetbaarheid op de korte én lange termijn te verbeteren.

Borgingsadvies na afloop

Na afloop krijg je van CEREO een zogenaamd borgingsadvies. Dit advies biedt concrete acties die je binnen je organisatie kunt ondernemen om de materie uit de cursus toe te passen. Op die manier haal je ook op de lange termijn profijt uit de verzuimtraining.

Ontdek de verzuimtraining van CEREO

Gratis whitepaper: In 6 stappen naar een effectief verzuimbeleid

Ben je benieuwd hoe een effectief verzuimbeleid eruitziet? Maar wil je niet meteen een cursus op locatie volgen? Download dan ons gratis whitepaper getiteld “De 6 stappen naar een effectief verzuimbeleid” en ontdek welke stappen je vandaag nog kunt zetten om het verzuim binnen je organisatie terug te dringen.

Voorblad-6stappenVerzuim