Realisatie:Cosly.com

industrial cleaning systems

Werkervaringsplaats

Werkervaringsplaats


Een werkervaringsplaats is een goede optie wanneer deelnemers nieuwe werkervaring willen opdoen, eventueel in een andere beroepsrichting.

Een werkervaringsplaats kan worden opgestart wanneer iemand gedurende lange tijd werkeloos is of op zoek is naar een nieuwe uitdaging in zijn of haar carrière, maar nog niets heeft gevonden.

De werkervaringsplaats kan ook een resultaat zijn van jobhunting wanneer deelnemers een re-integratie of outplacementtraject doorlopen.

Het doel van een werkervaringsplaats

De intentie van een werkervaringsplaats is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit van deelnemers. Dit kan betrekking hebben op het leren van nieuwe vaardigheden, competenties, het uitbreiden van het netwerk, het leren werken in een arbeidsrelatie en/ of het aannemen van de juiste werkhouding.

Dit alles vergroot het zelfvertrouwen van deelnemers in de zoektocht naar betaald werk.

Het komt tevens voor dat een werkervaringsplaats leidt tot een reguliere baan

De voordelen voor organisaties

Naast de voordelen die het de deelnemers biedt, biedt het de organisaties die werkervaringsplaatsen beschikbaar stellen ook voordelen: 

  1. Het is kosteloos (het loon wordt doorbetaald door de eigen werkgever of de uitkeringsinstantie)
     
  2. Het geeft tijdelijke beschikking over een gemotiveerd personeelslid
     
  3. Het biedt tijdelijke ontlasting van vaste personeelsleden.

Werkervaringsplaatsen bij onze partners 

Cereo helpt u of uw medewerker bij het vinden van een passende werkervaringsplaats.

Hierbij maken wij gebruik van jobhunting. Jobhunting helpt u of uw medewerker bij een re-integratietraject, een outplacementtraject of bij loopbaanbegeleiding.

U of uw medewerker wordt bij Cereo meegenomen in het gehele proces van het vinden van een baan. Zo kijken we samen met uw medewerker naar de beschikbare opties op de arbeidsmarkt (loopbaanoriëntatie), de eigen arbeidsidentiteit (coaching) en het sollicitatieproces om de kansen op (betaald) werk te vergoten. 

Terug naar begeleiding.