Menu Triangle
078 611 1048
DSC06085-min (2)

De werkervaringsplaats

Wanneer kies je voor een werkervaringsplaats?

Het kan effectief zijn om een werkervaringsplaats op te starten wanneer iemand gedurende lange tijd werkeloos is of op zoek is naar een nieuwe uitdaging in zijn of haar carrière, maar nog niets heeft gevonden. De werkervaringsplaats kan ook een resultaat zijn van jobhunting wanneer werknemers een re-integratie of outplacementtraject doorlopen.

Wat is het doel van een werkervaringsplaats?

De intentie van een werkervaringsplaats is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit van werknemers die een re-integratie of outplacementtraject bij ons volgen. Dit kan betrekking hebben op het leren van nieuwe vaardigheden, competenties, het uitbreiden van het netwerk, het leren werken in een arbeidsrelatie en/ of het aannemen van de juiste werkhouding. Dit alles vergroot het zelfvertrouwen van werknemers in de zoektocht naar betaald werk. Het komt tevens voor dat een werkervaringsplaats leidt tot een reguliere baan.

Wil je als werkgever een werkervaringsplaats aanbieden?

Je kunt als werkgever ook werkervaringsplaatsen aanbieden, zodat wij ook werknemers in een re-integratie of outplacementtraject bij jou organisatie kunnen plaatsen. Naast de voordelen die het werknemers biedt, biedt het werkgevers ook voordelen:

  • Het is kosteloos (het loon wordt doorbetaald door de eigen werkgever of de uitkeringsinstantie);
  • Het geeft tijdelijke beschikking over een gemotiveerd personeelslid;
  • Het biedt tijdelijke ontlasting van vaste personeelsleden;
  • Het kan ook leiden tot een (vaste) nieuwe aanwinst voor uw organisatie.