Menu Zoeken Triangle
078 611 1048
Werkgever

Werkervaringsplaats

Werknemers krijgen nieuwe kansen op de arbeidsmarkt.

Een werkervaringsplaats is een goede optie wanneer deelnemers nieuwe werkervaring willen opdoen of hun belastbaarheid in kaart willen brengen.

werkervaringsplaats

Wanneer is een werkervaringsplaats goed om in te zetten?

Het kan effectief zijn om een werkervaringsplaats op te starten wanneer iemand gedurende lange tijd werkeloos is of op zoek is naar een nieuwe uitdaging in zijn of haar carrière, maar nog niets heeft gevonden. De werkervaringsplaats kan ook een resultaat zijn van jobhunting wanneer deelnemers een re-integratie of outplacementtraject doorlopen.

Wat is het doel van een werkervaringsplaats?

De intentie van een werkervaringsplaats is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit van deelnemers. Dit kan betrekking hebben op het leren van nieuwe vaardigheden, competenties, het uitbreiden van het netwerk, het leren werken in een arbeidsrelatie en/ of het aannemen van de juiste werkhouding. Dit alles vergroot het zelfvertrouwen van deelnemers in de zoektocht naar betaald werk. Het komt tevens voor dat een werkervaringsplaats leidt tot een reguliere baan.

Kan ik als werkgever ook werkervaringsplaatsen aanbieden?

U kunt als werkgever ook werkervaringsplaatsen aanbieden, zodat wij ook cliënten bij u kunnen plaatsen. Naast de voordelen die het de deelnemers biedt, biedt het u ook voordelen:

  • Het is kosteloos (het loon wordt doorbetaald door de eigen werkgever of de uitkeringsinstantie);
  • Het geeft tijdelijke beschikking over een gemotiveerd personeelslid;
  • Het biedt tijdelijke ontlasting van vaste personeelsleden.
  • Het kan ook leiden tot een (vaste) nieuwe aanwinst voor uw organisatie.