Menu Triangle
078 611 1048
DSC06037-min (3)

Wat doet een outplacementbureau

Wat doet een outplacementbureau? Waarom is outplacement belangrijk? En welke rol speelt een outplacementbureau voor werkgevers en werknemers? Op deze pagina ontdekt u alles over de landelijke dienstverlening van onze outplacementbureaus.

Wat doet een outplacementbureau?

Een outplacementbureau helpt ontslagen werknemers om snel weer passend werk te vinden. Dit kan gaan om een nieuwe baan in loondienst, maar ook om het starten van een eigen onderneming. Een outplacementbureau wordt door de werkgever ingeschakeld wanneer één of meerdere werknemers met outplacement te maken krijgen.

Outplacementbureaus worden ingezet bij reorganisaties, maar ook tijdens individuele ontslagen. Het is vervelend wanneer een werknemer ontslag krijgt, maar dankzij een outplacementtraject vindt diegene vaak snel weer een baan. Werkgevers kiezen voor een samenwerking met een outplacementbureau omdat ze hiermee goed werkgeverschap tonen richting hun personeel.

CEREO biedt outplacementtrajecten aan in heel Nederland. We helpen uw organisatie om goed werkgeverschap te tonen richting ontslagen werknemers. U krijgt hierdoor meer grip op de ontwikkeling van mensen binnen uw bedrijf. Tijdens een outplacementtraject bij CEREO staat de zelfredzaamheid van de werknemer centraal. We bieden de tools en middelen die nodig zijn om passend werk te vinden en stimuleren de werknemer om hiermee aan de slag te gaan.

Wat zijn de voordelen van een outplacementbureau?

Het inschakelen van een outplacementbureau brengt zowel voor werkgevers als werknemers voordelen met zich mee:

  • Dankzij outplacement valt de ontslagen werknemer niet in een gat, maar houdt die perspectief op de arbeidsmarkt;
  • Dankzij outplacement laat de werkgever de ontslagen werknemer niet aan zijn of haar lot over, maar biedt die hen ondersteuning in het vinden van een nieuwe uitdaging;
  • Dankzij outplacement kijkt de ontslagen werknemer met een goed gevoel terug op de samenwerking en wordt die een ambassadeur voor het bedrijf.

Een belangrijk voordeel van outplacement is dat u als werkgever goed werkgeverschap toont. Wat dat precies is, leest u in de alinea’s hieronder.

Outplacement en goed werkgeverschap: hoe zit dat?

Outplacement is een vorm van goed werkgeverschap. Deze term duidt op de inzet die u als werkgever toont om het werkgeluk van mensen binnen uw organisatie te bevorderen. Door goed werkgeverschap richting uw ontslagen personeelsleden te tonen, behoudt u een aangename relatie met hen. U voorkomt dat ze in een gat vallen, langdurig werkloos worden of hun perspectief op de arbeidsmarkt verliezen.

Dankzij goed werkgeverschap, creëert u ook ambassadeurschap onder uw ontslagen werknemers. Dit is goed voor de werknemer zelf, goed voor uw organisatie én goed voor het vertrouwen onder uw personeel. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Lees dan ons gratis ebook over goed werkgeverschapbij ontslag.

Ebook 5 stappen van goed werkgeverschap bij ontslag

E-book 5 stappen van goed werkgeverschap voorblad

Hoe gaat een outplacementbureau te werk?

Elk outplacementtraject bij CEREO is gericht op maatwerk. Wel bestaat zo’n traject uit drie vaste fases:

  1. Intakegesprek;
  2. Plan van aanpak;
  3. Individuele begeleiding.

Tijdens het outplacementtraject wordt er een outplacementcoach ingezet om de werknemer te ondersteunen in de zoektocht naar een nieuwe baan. Hier zijn diverse tools voor nodig. Denk daarbij aan een zoekprofiel, een sollicitatietraining, het gebruik van een interne vacaturedatabase of hulp bij het opstellen van een cv of motivatiebrief.

Door heel het outplacementtraject heen wordt de werknemer individueel gecoacht. De outplacementcoach biedt de juiste handvatten om de werknemer in zijn of haar kracht te laten opereren en stimuleert de zelfredzaamheid die daarvoor nodig is. Hierdoor vindt de werknemer vaak snel een passende baan.

Outplacementbureau inschakelen? CEREO is actief in heel Nederland

CEREO heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar is actief door heel Nederland. Met vestigingen in alle twaalf de provincies, bedienen we bedrijven in alle regio’s, branches en sectoren. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een samenwerking met ons outplacementbureau? Bekijk dan al onze outplacementbureaus op de kaart of neem contact op via onderstaande knop.

Wilt u direct een offerte? Dat kan natuurlijk ook. Vraag de offerte hier aan.