Menu Triangle
078 611 1048
DSC06320-min
Artikelen

Baan verloren? Waar richt jij je pijlen op?

Drie redenen om mee te liften met een outplacementbureau.

Je bent ontslagen, wat nu? Ga je op zoek naar een zelfde soort functie of wil je het roer omgooien? Wij zien dat veel werknemers na hun ontslag, snel hun cv op orde maken, zich inschrijven op een paar vacatures sites, zich aanmelden bij uitzendbureaus en dan vol verwachting hopen dat die ene leuk job voorbij komt. Vervolgens motivatiebrief er uit en wachten op die uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Je pijlen schieten hiermee eigenlijk alle kanten op. Wij vinden dit niet de meest effectieve manier om snel die baan te vinden waar jij weer energie van krijgt. Het kan ook anders. Wist je dat ontslag een ultieme kans is om je loopbaankansen en -wensen weer eens onder de loep te nemen. Natuurlijk kun je dit zelf doen, maar een onafhankelijk iemand leert je op een andere manier naar jezelf en je loopbaan te kijken. Zo krijgt je pijl meer richting en volgt deze de juiste baan naar nieuw werk. Lift dus mee met een deskundig outplacementbureau. Twijfel je nog? Lees dan onderstaande drie belangrijke redenen om een afspraak te maken met een outplacementbureau.

1. Een outplacementcoach helpt bij het vinden van een toekomstbestendige baan

Met een outplacementtraject vergroot je niet alleen de kans op een baan, maar ook op een duurzame, toekomstbestendige (loop)baan. Eén waar je echt energie van krijgt en één waar je voor langere tijd wil en kan blijven werken. Een outplacementbureau geeft jou direct dat steuntje in de rug om “up and running” te zijn. De ervaring leert dat hoe sneller je begint met het actief zoeken naar een baan, hoe sneller je ook daadwerkelijk een nieuwe baan vindt. Een outplacementbureau heeft:

  • Jarenlange kennis en expertise over outplacement; alle do’s and don’ts zijn bekend;
  • Een groot professioneel netwerk; niet alleen in de contactenlijst van de telefoon, maar ook op social media;
  • Know how over de lokale en regionale arbeidsmarkt;
  • Sparringspartner voor sollicitatieactiviteiten en job hunting.

2. Een outplacementcoach helpt bij het vinden van een baan die echt bij je past

Misschien was je niet echt tevreden over je baan. Of heb je twijfels over wat je wil gaan doen? Het kan ook zijn dat je meer inzicht wil in jouw loopbaanmogelijkheden en baankansen. Wij zien dat veel werkzoekenden online een beroepentest of een persoonlijkheidstest in vullen. Maar daar kom je niet heel erg ver mee is onze ervaring. Je mist namelijk jouw persoonlijke onderbouwing voor bepaalde antwoordkeuzes. Er wordt niet doorgevraagd en je krijgt ook geen persoonlijke terugkoppeling. Los van een test is persoonlijke coaching en begeleiding cruciaal om een richting te kunnen bepalen. En dat krijg je bij een outplacementbureau. Samen met jou kijken loopbaanprofessionals waar je staat, wat je kan en wat je wil. Onze loopbaanprofessionals:

  • zien de juiste match tussen jou en een baan. Ze zien kansen, daar waar jij nog niet aan hebt gedacht;
  • weten precies welke testen belangrijk zijn in jouw persoonlijke situatie;
  • geven inzicht in jouw vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden; advies over workshops, cursussen en opleiding.

3. Een financiële bijdrage voor een outplacementtraject is vaak voorhanden.

Goede loopbaantrajecten zijn vaak kostbaar. Daarom is een ontslag met vaststellingsovereenkomst vanuit de werkgever het perfecte moment om je extra te verdiepen in je loopbaan. Je kan het (deels) financieren vanuit de transitievergoeding die je ontvangt, maar sommige bedrijven bieden ook een apart outplacementbudget.

En.. kies jij voor outplacement?

Kortom samen met een outplacementbureau zet jij weer een stip aan de horizon. Een job met toekomstperspectief, die past bij jouw talenten en ontwikkelmogelijkheden. En financieel ondersteund door jouw oude werkgever.

Ga jij voor de bullseye?

E-book met antwoord op jouw vragen over outplacement

Om je op weg te helpen, hebben we de meest voorkomende vragen en stellingen rondom outplacement samengevat in een gratis e-book.

Baan verloren? Waar richt jij je pijlen op?

Voorblad E-book werknemer outplacement V22