Menu Triangle
078 611 1048
MT CEREO

Is een arbodienst de beste keuze voor AD-onderzoek?<br>

Wanneer je arbeidsdeskundig onderzoek wilt laten verrichten, denk je al snel aan het inschakelen van een arbodienst. Toch is een arbodienst niet noodzakelijk voor het uitvoeren van AD-onderzoeken. Je kunt ook gebruik maken van een re-integratiebureau of een zelfstandig arbeidsdeskundige. Op deze pagina leggen we je uit wat je opties zijn en welke keuze het beste bij je past.

Wat doet een arbodienst ook alweer?

Een arbodienst helpt organisaties met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en het bevorderen van de fysieke en mentale gezondheid op de werkplek. De term ‘arbo’ is een afkorting van ‘arbeidsomstandigheden’. Een arbodienst is dus echt gespecialiseerd in dit specifieke thema. Het doel van een arbodienst is om werkgevers en werknemers te ondersteunen in gezond en veilig werken.

Is een arbodienst de beste keuze voor arbeidsdeskundig onderzoek?

Een van de diensten die een arbodienst biedt, is arbeidsdeskundig onderzoek. Dit wordt ook wel kortweg AD-onderzoek genoemd. Met een AD-onderzoek wordt in kaart gebracht wat de arbeidsmogelijkheden zijn van een zieke medewerker. Het primaire doel van een AD-onderzoek is om een passend re-integratieplan op te stellen en de duurzame inzetbaarheid van de medewerker te vergroten.

Toch is een arbodienst niet je enige optie wanneer je AD-onderzoek nodig hebt. Je kunt ook rechtstreeks een re-integratiebureau of zelfstandig arbeidsdeskundige inschakelen. Dat biedt vaak de nodige voordelen. Wanneer je voor een re-integratiebureau kiest, kun je bijvoorbeeld aansluitend op het AD-onderzoek meteen een re-integratietraject starten. Je voorkomt hiermee dat je met meerdere partijen om de tafel moet en dat het proces wordt vertraagd.

Ons re-integratiebureau CEREO heeft diverse arbodiensten in hun klantenbestand. Zij huren ons in voor de re-integratietrajecten die volgen op een AD-onderzoek. Wij bieden deze diensten echter ook zelfstandig aan. Bij CEREO vind je dus zowel arbeidsdeskundig onderzoek als re-integratie in het dienstenpakket. Je profiteert daardoor van alle benodigde diensten onder één dak.

Jouw partner voor AD-onderzoek en re-integratie

Wat CEREO uniek maakt als re-integratiebureau, is dat wij landelijke dekking bieden. Waar jouw organisatie zich ook bevindt, wij staan overal voor je klaar. We bieden een breed scala aan diensten die je organisatie helpen om de duurzame inzetbaarheid van personeel te vergroten en verzuim terug te dringen. Tot onze diensten behoren onder meer:

Daarnaast bieden we jouw organisatie diverse trainingen aan. Deze trainingen worden op maat ontwikkeld voor jouw organisatie en helpen je om verzuim beter te managen. Een goed voorbeeld daarvan is de training Sturen op verzuim en inzetbaarheid of verzuimreductie. Tijdens deze training ontdek je stapsgewijs hoe je jouw team gezonder en sterker maakt.

Start je aanvraag voor arbeidsdeskundig onderzoek

Heb je AD-onderzoek nodig voor je organisatie? En wil je jouw zieke werknemer duurzaam laten re-integreren? Dan is CEREO jouw ideale partner. We brengen samen met jou in kaart wat de arbeidsmogelijkheden zijn van je zieke medewerker en welke stappen er nodig zijn voor succesvolle re-integratie.

Benieuwd naar de mogelijkheden? CEREO helpt je graag op weg tijdens een vrijblijvend gesprek. Neem contact op via de button hieronder en je hoort snel van ons. Liever meteen bellen? Dat kan naar 078 611 1048.