Wij gebruiken cookies. Akkoord
Menu Zoeken Triangle
078 611 1048

Vacatures kandidaten met doelgroepregistratie.

CEREO

Werken bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Bij het Ministerie van Buitenlandse zaken in Den Haag zijn twee vacatures beschikbaar voor werkzoekenden met een doelgroepregistratie. Deze twee functie zijn vooralsnog flexibel inzetbaar. Dit betekent dat de twee functieprofielen kunnen worden gecombineerd tot een andere functie. Ook de uren gaan in overleg.

Sollicteren kan tot 9 maart 2020, 18.00 uur.

Functieprofiel 1: HR-Partner


Functieomschrijving

Als HR-Partner speel je een cruciale rol in het ontwikkelen van de organisatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Je adviseert directies en/of ambassades over de invulling van HR beleid en toepassing van instrumenten zoals strategische personeelsplanning en personeelsgesprekken. Je staat voor professioneel advies, schakelt waar nodig met gespecialiseerde collega’s binnen de Hoofddirectie Personeel en Organsatie (HDPO) en/of de Rijksbrede Shared Service Organiatie 3W en bewaakt de integriteit in de uitvoering van het HR-beleid. In het kader van het organisatiebelang weeg je voortdurend ook het medewerkersbelang mee. Naast je inhoudelijke expertise in HR onderwerpen die je in deze functie nodig hebt ben je verantwoordelijk voor het coördineren inhoudelijke thema’s en/of projecten op HR-gebied. In deze context wordt ook verwacht dat je bijdraagt aan ontwikkeling van het HR beleid en projecten kan leiden.

Typering gezochte medewerker

 • Je beschikt over WO/Master niveau (diploma, of bewezen eerdere plaatsing, eventueel aangevuld via assessment);
 • Je bent goed in staat om alle fases van het adviesproces (Contact – Analyse – Besluitvorming – Uitvoering – Evaluatie/control) te vervullen;
 • Je hebt een uitstekend abstract denkvermogen;
 • Je hebt een goede schriftelijke en verbale uitdrukkingsvaardigheid;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met en kennis van (beleidsmatige) HR-producten en diensten of bent bereid hierin substantieel te investeren;
 • Je staat stevig in je schoenen en hebt voldoende relativeringsvermogen om goed om te kunnen gaan met het spanningsveld tussen individueel en organisatiebelang;
 • Je bent een overtuigende gesprekspartner die kan schakelen;
 • Je bent betrokken maar kan ook afstand nemen van soms emotioneel beladen thema’s;
 • Je bent sterk in het stellen van prioriteiten;
 • Je bent een empatisch en integer ingesteld persoon met focus op resultaat;
 • Je zelfreflectie is uitstekend en werkt aan je eigen ontwikkeling, daarbij ben je je een team player;
 • Je hebt een breed inzicht in én ervaring op de BZ beleidsterreinen en je anticipeert adequaat op (situationele) problematiek en vraagstukken;
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal en misschien een tweede vreemde taal. Buitenlandervaring is een plus.

Werkomgeving

De HDPO heeft een stevige opdracht waar we met veel plezier en betrokken collega’s aan werken. HDPO heeft de ambitie om concrete en zichtbare bijdragen te leveren aan de ontwikkelagenda van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarbij hoort een méér strategisch personeelsbeleid & bijbehorende instrumenten om onze ambities waar te maken op korte- en langere termijn. De rol van HDPO is die van een adviserende partner die het leiderschap binnen BZ versterkt. Plezierige omgangsvormen, saamhorigheid en ruime ontwikkelingsmogelijkheden binnen HDPO zijn kenmerkend voor de directie. Je zult in het HR Adviesteam ervaren dat er veel ruimte is voor je eigen ontwikkeling op het gebied van leiderschap, HR instrumenten en adviesvaardigheden. Het HR Partnerteam is een hecht en samenwerkingsgericht team. Collegialiteit, delen van kennis en ervaring en plezier in het werk staan centraal. Als je ambities hebt om jouw persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen zijn HDPO én deze functie bij uitstek geschikt om daar aan te werken.

Het team van HR Partners bestaat momenteel uit een mix van ervaren BZ medewerkers met affiniteit met HR-zaken, en in HR gespecialiseerde collega’s. HR Partners hebben een grote mate van zelfstandigheid binnen de kaders van het personeelsbeleid. Zij leggen verantwoording af aan HDPO Hoofd Advies.

Functieprofiel 2: HR-medewerker


Functie omschrijving

Als HR medewerker (HRM) sta je midden in de HR organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de advisering over en begeleiding van HR processen voor het aan jou toegewezen werkveld, bestaande uit (een aantal) directies en/of posten. Je maakt deel uit van een team van 14 HR Medewerkers. Samenwerken is een sleutelwoord en vanuit je functie werk je nauw samen met de HR Partner, die op strategisch/tactisch niveau adviseert over HR aangelegenheden in brede zin, en met het HDPO-service center.

Dit vertaalt zich in de volgende hoofdtaken:

 • Je ondersteunt het management ten behoeve van de besluitvorming op operationeel niveau.
 • Je verstrekt informatie en adviseert HR Partners en lijnmanagers over kaders, rechtspositieregelingen en HR-processen aan de hand van de HR jaarkalender.
 • In samenwerking met de HR Partner zorg je voor een proactieve vervulling van de klantvraag op HR gebied, waarbij je jouw creativiteit inzet om tot passende adviezen en oplossingen te komen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van HR processen.

Typering gezochte medewerker

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van Human Resources;
 • Je hebt meerjarige ervaring in een soortgelijke functie, waarbij je ervaring hebt opgedaan in het begeleiden van (HR-)processen en adviseren op (HR-)regelingen;
 • Je beschikt over uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, en zeer goede beheersing van de Engelse taal;
 • Je schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid zijn uitstekend;
 • Je hebt goed ontwikkelde digivaardigheden en het MS Office Pakket (inclusief SharePoint) heeft voor jou geen geheimen;
 • Je overtuigt met kennis van zaken, je beschikt over verschillende stijlen van beïnvloeding en je weet de gevolgen van besluiten goed onder woorden te brengen;
 • Je bent stressbestendig, attent, flexibel en kwaliteit-/klantgericht. Je werkt proactief en je weet prioriteiten te stellen;
 • Je bent een empathisch ingesteld persoon, met focus op resultaat. Gezien de aard van de werkzaamheden is integriteit een absolute voorwaarde;
 • Je bent betrokken, maar kunt ook afstand nemen van soms emotioneel beladen thema’s;
 • Je weet kennis van processen en regelingen snel eigen te maken, en je bent gewend om te werken in een complexe organisatie;
 • Je beschikt over een goede zelfreflectie, werkt continu aan je eigen ontwikkeling en je bent een teamplayer.
 • Je beschikt over het vermogen om kennis van procedures en regelingen snel op te doen. Postervaring of ervaring in een internationale organisatie is een pre.

Werkomgeving

HDPO heeft een stevige opdracht waar met veel plezier en zeer betrokken collega’s aan wordt gewerkt. Ook de komende jaren ontwikkelt HDPO zich als een directie die een concrete en zichtbare bijdrage levert aan de ontwikkelagenda van BZ in zowel gedrag van management en als medewerker. Daarbij hoort een méér strategisch personeelsbeleid & bijbehorende instrumenten om onze ambities waar te maken op korte- en langere termijn.
De rol van HDPO is die van een adviserende partner, die het leiderschap van BZ versterkt.

De plezierige omgangsvormen, saamhorigheid en ruime ontwikkelingsmogelijkheden binnen HDPO zijn kenmerkend voor de directie. Je zult in het HR Adviesteam ruimte ervaren voor je eigen ontwikkeling en je krijgt veel gelegenheid om je HR kennis verder te ontwikkelen. Het HR Medewerkerteam is een hecht en samenwerkingsgericht team. Collegialiteit, delen van kennis en ervaringen en plezier in het werk staan centraal. Als je ambities hebt om je verder te ontwikkelen in het vakgebied van HR zijn HDPO én deze functie bij uitstek geschikt om die ambitie vorm te geven.

Het team van HR Medewerkers bestaat momenteel uit 14 medewerkers en is een mix van ervaren BZ-medewerkers met affiniteit voor HR-zaken, en in HR gespecialiseerde collega’s. Het HRM-team is een zeer hecht en samenwerkingsgericht team waarbij collegialiteit, plezier en het delen van kennis en ervaring centraal staan. HR Medewerkers werken heel nauw samen met HR Partners en zorgen samen met de collega’s van het HDPO Service Center voor soepel verlopende processen. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling op het vakgebied HR. De HR Medewerkers leggen verantwoording af aan de Teammanager Advies en Uitvoering.

Toelichting doelgroepregister

De volgende mensen worden opgenomen in het doelgroepregister:

 • Mensen die onder de Participatiewet vallen, van wie wordt vastgesteld dat zij niet zelfstandig 100% van het wettelijk minimumloon kunnen verdienen.
 • Schoolverlaters van het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en het praktijkonderwijs (pro)die zich hebben aangemeld bij UWV.
 • Mensen met een WSW-indicatie (Wet Sociale Werkvoorziening).
 • Mensen met oude Wajong of Wajong 2010 die kunnen werken.
 • Mensen met een WIW-baan (voormalige Wet inschakeling werkzoekenden) of een ID-baan (voormalig Besluit in- en doorstroombanen).
 • Mensen die via de Praktijkroute in het doelgroepregister instromen.
 • Mensen met een ziekte of handicap die is ontstaan voor hun 18e verjaardag of tijdens hun studie, die alleen het wettelijk minimumloon kunnen verdienen met een werkvoorziening (bijvoorbeeld een vervoersvoorziening of een brailletoetsenbord).

Meer informatie vind je op de website van UWV.