Menu Triangle
078 611 1048
tweede spoor online

Online re-integreren? Dat kan! Eenvoudig anders, eenvoudig effectief.

Online werken naar nieuw passend werk

Er kan steeds meer online. Niet zo gek dus dat we dit mogelijk maken voor een re-integratietraject. Lees hier meer over de voordelen, werkwijze en hoe het traject er in het kort uit ziet.

De 5 voordelen van een online re-integreren

Online re-integreren kent veel voordelen ten opzichte van een regulier traject.Voorwaarde voor het succes van het traject is wel dat de werknemer overweg kan met een computer. Ook medewerkers die de Nederlandse Taal niet machtig zijn, kunnen dit traject volgen. Hiervoor hebben wij een Engelstalige versie ontwikkeld. Betreft het een verzuimkwestie die meer persoonlijke contactmomenten vereist, dan adviseren wij toch het reguliere traject. We hebben de voordelen van een online traject voor je op een rij gezet.

1. Re-integreren vanuit huis of werk

Niet iedere verzuimende werknemer is in staat (lang) te reizen. Bijvoorbeeld als er sprake is van fysieke beperkingen. Het is dan prettig het traject vanuit huis te kunnen volgen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid dat werknemers het traject kunnen volgen vanaf de eigen werkplek.

2. Net zo effectief

Net als bij een regulier traject brengen we bij het online re-integratietraject de persoonlijke situatie van de cliënt in kaart en maken we een trajectplan op maat. Daarnaast voldoet het traject aan alle wettelijke eisen gesteld door UWV.

3. Grotere flexibiliteit

De werknemer kan zelf plannen wanneer wordt gewerkt aan de online modules. Ook het plannen van de coachgesprekken is makkelijker, omdat deze online plaatsvinden. Hierdoor kan de cliënt de re-integratie makkelijker combineren met "thuis", re-integratieactiviteiten en het opbouwen van uren.

4. Minder reistijd

Alleen de intake is op locatie, alle andere coachgesprekken zijn online.

5. Lagere verzuimlasten

De kostprijs voor een online traject is stukken lager. We hoeven daardoor minder door te berekenen.

Voordelen 2e spoor onine

Werkwijze online Tweede Spoor re-integratietraject

Bij het Tweede Spoor Online traject kun je kiezen voor een traject van 3, 6 of 9 maanden. Je kunt dit traject wanneer nodig verlengen met 3 maanden.

Vaste onderdelen van het online 2e spoor re-integratietraject zijn:

 • Persoonlijke intake op locatie;
 • Maatwerk re-integratieplan;
 • Online begeleiding door een vaste coach;
 • Tussentijdse rapportage;
 • Eindrapportage.

Waarom is de persoonlijke intake wél op locatie?

Bij onze re-integratietrajecten kiezen wij voor een persoonlijke aanpak. Daarom starten we bij 2e spoor online trajecten met een persoonlijke intake aan tafel. Hierdoor is er voldoende ruimte voor de werknemer en de re-integratiecoach om elkaar te leren kennen. De coach heeft aandacht voor de werknemer en ondersteunt wanneer nodig bij rouwverwerking over het verlies van de baan en/of de gezondheid.

Het is belangrijk dat er een goede klik is voor het proces van het traject. Dit voel je beter aan bij een echte fysieke ontmoeting dan online.

Tijdens de intake wordt de huidige en gewenste situatie met de werknemer besproken. Hiervoor worden een aantal specifieke loopbaantesten ingezet.

Aan de hand van de resultaten en het gesprek maakt de re-integratiecoach een plan van aanpak op maat. Dit re-integratieplan is de basis voor het online re-integratietraject.

Mocht tijdens de intake blijken dat een regulier traject meer passend is, wordt dat met de werknemer en de opdrachtgever overlegd.

Modules Tweede Spoor Online

Het online 2e spoor re-integratietraject bestaat uit 9 modules:

 1. Oplossingsgericht denken
 2. Kwaliteiten in beeld;
 3. Een passend CV
 4. Beroepenoriëntatie;
 5. Vacatures zoeken en vinden;
 6. De motivatiebrief;
 7. Social Media;
 8. Netwerken;
 9. Het sollicitatiegesprek.

Vraag een gratis demo aan

Lijkt een online re-integratietraject jou ook een goed alternatief voor je langdurig zieke werknemers?

We vertellen je er graag meer over.

Bel 078 - 6 111 048 voor een gratis demo of vul het online formulier in.

Direct een offerte? Dat kan natuurlijk ook.