Realisatie:Cosly.com

Narrowcasting

Informatie van klanten over onze dienstverlening

Informatie van klanten over onze dienstverlening

22 december 2017           Roessingh

​We worden vrijwel dagelijks via diverse kanalen benaderd door relaties, bedrijven en instanties om feedback te geven op de dienstverlening of om bijvoorbeeld input te geven om een website te verbeteren.

Op zich is dit heel relevante informatie, maar kan dat anders? Kan dat eenvoudiger, zónder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de output? In deze bijdrage een korte weergave van de mogelijkheden.

Loopbaanplanning, hoe doe je dat eigenlijk?

Loopbaanplanning, hoe doe je dat eigenlijk?

7 december 2017           Regenius

Voor iedere medewerker is het goed om zo nu en dan stil te staan bij zijn of haar huidige werk. Organisaties en functies veranderen snel en gaan ervan uit dat je als medewerker vanzelf mee verandert.

Daarom is het belangrijk jezelf de vraag te stellen “kan en wil ik dit werk blijven doen?” Hoe zorg ik dat ik mijzelf blijf ontwikkelen en een interessante medewerker blijf? Hoe onderzoek ik wat ik wil en welke stappen kan ik zetten? En hoe kan je dan “in beweging komen?”

2e spoor re-integratie en conflict

2e spoor re-integratie en conflict

30 november 2017           People in Place

Het gebeurt regelmatig, een re-integratie 2e spoor traject, waarbij bij de intake duidelijk wordt dat er (ook) sprake is van een conflict. Een conflict met een collega en/of met de werkgever/leidinggevende. Een extra hindernis om de mindset van de werknemer richting werk te krijgen.

De Nieuwe Arbowet; Wijzigingen en Actielijst

De Nieuwe Arbowet; Wijzigingen en Actielijst

16 november 2017           Peijnenburg Re-integratie

Op 1 juli 2017 is de Arbowet aangepast. Het is voor organisaties belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn, te blijven en hier naar te handelen. Nu is er in de afgelopen maanden al heel veel over dit (en aanverwante) onderwerp(en) geschreven, echter wij denken dat een kort overzicht met (eventueel) te nemen actiepunten toch erg handig is. Vandaar deze korte uiteenzetting, doe er jullie voordeel mee!

Gezond met pensioen, hoe kan dat?

Gezond met pensioen, hoe kan dat?

9 november 2017           Frame

“Duurzame inzetbaarheid”, “een leven lang leren”, “leeftijdsbewust personeelsbeleid”. Zomaar wat termen die bijna dagelijks voorbij komen als het over personeelsbeleid en langer doorwerken gaat. Dat we langer moeten doorwerken begrijpt inmiddels iedereen. Maar hoe doe je dat? En wie is daar verantwoordelijk voor?  Ben je er wanneer je als werkgever een ruimte vrijmaakt en inricht om te sporten?

Werkvermogen en Duurzame Inzetbaarheid

Werkvermogen en Duurzame Inzetbaarheid

1 november 2017           BW-Oost

Op een gezonde manier inzetbaar blijven voor werk, noemen we duurzame inzetbaarheid. 
De definitie van werkvermogen is volgens de Finse Prof. Dr. Juhani Ilmarinen "de mate waarin een werknemer zowel lichamelijk als geestelijk in staat is om het huidige werk uit te voeren."  Het gaat om de balans tussen het werk en de persoonlijke belastbaarheid (zowel fysiek als mentaal).
Het zal duidelijk zijn dat het duurzaam inzetbaar zijn mede wordt bepaald door werkvermogen.

Ouder