Realisatie:Cosly.com

industrial cleaning systems

Hoe stevig staat het huis van uw werknemers?

Hoe stevig staat het huis van uw werknemers?

1 april 2019           Brenda Valk

Werknemers zijn de drijvende kracht van uw organisatie. Een goede gezondheid is daarom belangrijk. Op een gezonde manier inzetbaar blijven voor werk, noemen we duurzame inzetbaarheid. Deze wordt mede bepaald door het zogenaamde Huis van Werkv­­ermogen. Ofwel de mate waarin een werknemer zowel fysiek als mentaal in staat is om het huidige werk uit te voeren. Het gaat om de balans tussen werk en de persoonlijke belastbaarheid.

Loondoorbetalingsverplichtingen makkelijker, duidelijker en goedkoper!

Loondoorbetalingsverplichtingen makkelijker, duidelijker en goedkoper!

25 maart 2019           Renske Steenbergen | Register Case & Care Manager Baanplus

In december heeft minister Koolmees samen met MKB-Nederland, VNO-NCW, LTO Nederland en het Verbond van Verzekeraars nieuwe afspraken gemaakt voor verzuimende medewerkers. De nieuwe afspraken bestaan uit een uitvoerbaar pakket aan maatregelen om de loondoorbetalingsverplichtingen makkelijker, duidelijker en goedkoper te maken voor het MKB. Een onderdeel is een het aanbieden van een verzuim-ontzorg-verzekering vanaf 1 januari 2020.

Dertigers hebben meer keuzestress in hun leven.

Dertigers hebben meer keuzestress in hun leven.

5 februari 2019           Jolanda op het Veld - Loopbaanadviseur bij Lagarde & You

Iedereen heeft regelmatig met stress te maken. Stress is dan ook niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Met name de groep dertigers heeft een grotere stressbeleving dan andere leeftijdsgroepen, waarbij er ook nog eens een groot verschil is tussen mannen en vrouwen als het om stressbeleving gaat. Jolanda op het Veld heeft ter afronding van haar opleiding "Stresscounselor" hier een artikel over geschreven.

5 Wijzigingen transitievergoeding.

5 Wijzigingen transitievergoeding.

19 november 2018           Jan-Jaap van Ingen - Co Owner CEREO en Regenius

Deze maand is door minister Koolmees de Wet Arbeidsmarkt in Balans naar de Tweede Kamer gestuurd. Met deze wet wil de minister de tweedeling op de arbeidsmarkt aanpakken. Namelijk die tussen vaste en flexibele werknemers. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben wij de 5 voorgestelde wijzigingen in de transitievergoeding op een rijtje gezet.

Wat mag ik een zieke werknemer (niet) vragen?

Wat mag ik een zieke werknemer (niet) vragen?

15 november 2018           Seline van der Reest - Register Arbeidsdeskundige/Casemanager

Wat mag je nu wel en wat mag je vooral niet vragen aan een zieke werknemer. Onlangs is een nota van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verschenen. Het document moet werkgevers duidelijkheid verschaffen over wat zij wel en niet mogen vragen aan een zieke werknemer. De gezamenlijke uitleg gaat in op het vragen naar en het verwerken van gegevens door de werkgever bij een ziekmelding. De tekst heeft betrekking op de periode van de ziekmelding tot het eerste advies van de bedrijfsarts.

Outplacement opent nieuwe deuren: het verhaal van Edwin

Outplacement opent nieuwe deuren: het verhaal van Edwin

12 november 2018           Flores van Emmerik (Dijk en Van Emmerik)

Werknemers hebben soms een schrikbeeld van outplacement. Iets wat kosten wat het kost voorkomen moet worden. Echter, het kan juist een verhelderend en waardevol proces zijn, met een mooie uitkomst. Lees hier het verhaal van Edwin.

Ouder