Realisatie:Cosly.com

industrial cleaning systems

Re-integreren bij een andere werkgever, hoe gaat dat in zijn werk?

Re-integreren bij een andere werkgever, hoe gaat dat in zijn werk?

10 juli 2018           Gera Huisman Adviseur re-integratie Broekmann Personeelsdiensten

Zowel voor werkgever als werknemer is het niet altijd duidelijk wat er nu allemaal precies gebeurt of moet gebeuren tijdens een re-integratietraject. In het bijzonder als werknemers niet meer terugkeren naar eigen werk, maar extern op zoek gaan naar een passende functie. Of te wel het traject 2e spoor. Daarom een korte toelichting.

Informatie van klanten over onze dienstverlening

Informatie van klanten over onze dienstverlening

22 december 2017           Roessingh

​We worden vrijwel dagelijks via diverse kanalen benaderd door relaties, bedrijven en instanties om feedback te geven op de dienstverlening of om bijvoorbeeld input te geven om een website te verbeteren.

Op zich is dit heel relevante informatie, maar kan dat anders? Kan dat eenvoudiger, zónder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de output? In deze bijdrage een korte weergave van de mogelijkheden.

Loopbaanplanning, hoe doe je dat eigenlijk?

Loopbaanplanning, hoe doe je dat eigenlijk?

7 december 2017           Regenius

Voor iedere medewerker is het goed om zo nu en dan stil te staan bij zijn of haar huidige werk. Organisaties en functies veranderen snel en gaan ervan uit dat je als medewerker vanzelf mee verandert.

Daarom is het belangrijk jezelf de vraag te stellen “kan en wil ik dit werk blijven doen?” Hoe zorg ik dat ik mijzelf blijf ontwikkelen en een interessante medewerker blijf? Hoe onderzoek ik wat ik wil en welke stappen kan ik zetten? En hoe kan je dan “in beweging komen?”

2e spoor re-integratie en conflict

2e spoor re-integratie en conflict

30 november 2017           People in Place

Het gebeurt regelmatig, een re-integratie 2e spoor traject, waarbij bij de intake duidelijk wordt dat er (ook) sprake is van een conflict. Een conflict met een collega en/of met de werkgever/leidinggevende. Een extra hindernis om de mindset van de werknemer richting werk te krijgen.

Ouder