Menu Triangle
078 611 1048
DSC06320-min (1)

Wat zijn de kosten voor een arbeidsdeskundig onderzoek?

Bent u benieuwd naar de kosten van een arbeidsdeskundig onderzoek? Dan stelt u een belangrijke vraag. U wilt immers dat een dergelijke investering zich terugbetaald voor uw organisatie. Bij CEREO werken we uitsluitend met hoogopgeleide, gecertificeerde arbeidsdeskundigen. Hierdoor weet u zeker dat u waar voor uw geld krijgt. Bent u benieuwd welke kosten u ongeveer kunt verwachten? Dan geven wij u hieronder meer informatie.

Wat kost een arbeidsdeskundig onderzoek?

De kosten van een arbeidsdeskundig onderzoek verschillen per organisatie. Elk onderzoek is gebaseerd op maatwerk, maar bevat wel dezelfde vaste onderdelen om tot een gedegen advies te komen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat een arbeidsdeskundig onderzoek aansluit bij de verzuimsituatie en dat alle belangrijke facetten worden onderzocht.

De ervaring leert dat veel arbeidsdeskundige onderzoeken qua kosten redelijk overeenkomen. Dat komt omdat de meeste verzuimsituaties op elkaar lijken en daardoor dezelfde aanpak behoeven. Hoewel hier geen rechten aan kunnen worden ontleend, mag u voor een arbeidsdeskundig onderzoek uitgaan van een gemiddelde prijs van zo’n € 1.000,-. Soms ligt deze prijs wat hoger of wat lager.

Goedkoop is duurkoop (en dit is waarom)

Vaak vindt u op internet zeer voordelige tarieven voor een arbeidsdeskundig onderzoek. Ons advies is om hier kritisch mee om te gaan. Vaak betreft dit namelijk het instaptarief voor een adviesgesprek. Daar komen nog veel verborgen kosten bij die u mogelijk pas tijdens of zelfs na het ondertekenen ontdekt. Zeer scherp geprijsde onderzoeken worden bovendien vaak uitgevoerd door arbeidsdeskundigen die hier niet toe gecertificeerd zijn. Dat komt omdat het beroep van arbeidsdeskundige niet beschermd is. Iedereen kan deze functie daardoor uitvoeren. Kiest u voor de goedkoopste aanbieder, dan loopt u dus het risico dat u een niet-gecertificeerde arbeidsdeskundige inhuurt.

Om te voorkomen dat u een goede deal denkt te maken en vervolgens bedrogen uitkomt, raden wij u aan om tijdens uw aanvraag na te vragen of de arbeidsdeskundige gecertificeerd is en of deze een goede reputatie heeft. Dat laatste kunt u bijvoorbeeld controleren door online reviews te bekijken.

Waaruit bestaan de kosten voor arbeidsdeskundig onderzoek?

Hieronder vindt u een overzicht van waar de kosten van een arbeidsdeskundig onderzoek uit bestaan:

  • Het doornemen van bestaande documenten uit het verzuimdossier, zoals de FML-lijst en het inzetbaarheidsprofiel.
  • Een gesprek met de werknemer en de werkgever afzonderlijk.
  • Een zogenaamd driegesprek met de werknemer en de werkgever.
  • Een verslaglegging, analyse en rapportage.

Vraag ons om een vrijblijvende offerte

Bent u benieuwd wat een arbeidsdeskundig onderzoek bij Cereo kost? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen u graag verder!