Menu Triangle
078 611 1048
De beste match tussen werknemer en werkplek

Instroom

Het vinden van de beste match tussen werknemer en werkplek

De juiste mens op de juiste plek krijgen is soms lastig. Werving en selectie van personeel kost veel geld en energie. Daarom gaan we bij CEREO zorgvuldig op zoek naar een match tussen werknemer en werkplek. Een juiste match is voor de langere termijn, leidt tot meer motivatie en ontwikkeling en versterkt uw rendement. De werknemer zal immers tevreden zijn met zijn nieuwe werk en is daardoor gemotiveerd het beste uit zichzelf te halen. En de werkgever hoeft op zijn of haar beurt niet bang te zijn dat de werknemer al na een paar maanden op zoek gaat naar ander werk.

Om een goede match tussen werknemer en werkplek te realiseren, bieden wij diverse oplossingen voor instroom:

Selectieassessment

Een selectie-assessment is een geschiktheidstest die aantoont of en in hoeverre een kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie. Dit levert niet alleen een potentiële match op, maar tevens een analyse van ontwikkelpunten en mogelijke risicofactoren. Ook een speciale ‘executive assessment’ is via CEREO mogelijk.

Sollicitantenbank

Onze sollicitantenbank is een tool voor werkgevers om nieuwe werknemers te vinden. Wij beschikken over profielen van gemotiveerde kandidaten die afkomstig zijn vanuit diverse CEREO-trajecten, zoals re-integratie, outplacement, loopbaanadvies en het UWV Naar Werk-traject. Onze partners vullen zelf deze databank.

Werkervaringsplaats

Als werkgever krijgt u de mogelijkheid om werkervaringsplaatsen aan te bieden, zodat wij cliënten bij uw organisatie kunnen plaatsen. Wanneer de werknemer goed bevalt, kan een werkervaringsplaats worden omgezet in een reguliere aanstelling. Dankzij een werkervaringstraject krijgt u als werkgever de kans om met weinig risico nieuw personeel te werven. Voor de werknemer is het tegelijkertijd een kans om te ontdekken of hij of zij bij uw organisatie past, zonder zich hier meteen aan te hoeven binden.

Grip op de loopbaanontwikkeling van werknemers

CEREO is hét landelijke expertisecentrum voor loopbaanontwikkeling. Wij helpen organisaties en werknemers bouwen aan een succesvolle, productieve en sociaal veilige arbeidsomgeving. Onze persoonlijke aanpak past bij zowel werkgevers als werknemers en draagt bij aan een positief resultaat voor beide partijen. Dit doen wij gedurende de gehele loopbaan. Naast de instroomfase waarbij we samen zorgen voor de beste match tussen werknemer en werkplek helpen wij ook bij:

  • Doorstroom: het behouden en ontwikkelen van de huidige werknemers
  • Uitstroom: het creeëren van een positieve exitstrategie voor werknemer en werkgever bij onverhoopt ontslag en re-integratie.